GameSalad

Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!

Massive publishing problems

ArmellineArmelline Posts: 4,630Member, PRO

@adent42 @ForumNinja I continue to have massive publishing problems. Using Sierra and the latest version of GameSalad. Some attempts to generate never seem to finish. If they eventually do, after hours, the builds get rejected by Apple with this message:

Invalid Image Path - No image found at the path referenced under key "CFBundleIcons": AppIcon60x60

Invalid Image Path - No image found at the path referenced under key "CFBundleIcons": AppIcon76x76

Invalid Image Path - No image found at the path referenced under key "CFBundleIcons": AppIcon83.5x83.5

Missing required icon file - The bundle does not contain an app icon for iPhone / iPod Touch of exactly '120x120' pixels, in .png format for iOS versions >= 7.0.

Missing required icon file - The bundle does not contain an app icon for iPad of exactly '76x76' pixels, in .png format for iOS versions >= 7.0.

Missing required icon file - The bundle does not contain an app icon for iPad of exactly '152x152' pixels, in .png format for iOS versions >= 7.0.

Once these issues have been corrected, you can then redeliver the corrected binary.

This all needs fixing, urgently.

Comments

  • vafurlogivafurlogi Posts: 197Member, PRO

    Generating apps has been stuck since yesterday, tried deleting and re-starting. Good thing I'm not on a deadline here :(

  • roy.burr@btinternet.com[email protected] Posts: 26Member, PRO

    Me too. This issue happened on Thursday too. Since then I've upgraded to Mac OS High Sierra and got the latest GS Mac version 1.25.85

    I did successful build yesterday (Fri 5th) but today no joy. This is bad for a paid application. Surely someone should be working on this TODAY. They must know people work on their apps at different times of the day, and as a person who's main job is shift work, which means weekends too getting up 2.45 am, I expect stuff like this to be sorted within a few hours, when I'M PAYING FOR IT.

  • ZwireZwire Posts: 165Member, BASIC
    edited January 6

    @[email protected] said:
    Me too. This issue happened on Thursday too. Since then I've upgraded to Mac OS High Sierra and got the latest GS Mac version 1.25.85

    I did successful build yesterday (Fri 5th) but today no joy. This is bad for a paid application. Surely someone should be working on this TODAY. They must know people work on their apps at different times of the day, and as a person who's main job is shift work, which means weekends too getting up 2.45 am, I expect stuff like this to be sorted within a few hours, when I'M PAYING FOR IT.

    Welcome to the world of wonderful Gamesalad...

  • ArmellineArmelline Posts: 4,630Member, PRO
    edited January 6

    All I can do is sigh. In nearly 8 years of using GameSalad I don't remember ever having days of publishing downtime, and in the past month or so we've had it twice. Over weekends... If there's anything that should be causing overtime on a weekend, it's this. Not being able to publish makes GameSalad... pointless.

  • awesome_wellsawesome_wells Posts: 37Member

    Working for Android publishing but was very slow (~2 hours). IOS stuck entirely (>5 hours and counting). Tried the usual tricks for restarting app generation.

    Held back on updating to latest creator version to try and avoid sticky situations like this. At least I can do some Android testing until things get sorted.

  • smurftedsmurfted Posts: 494Member, BASIC

    Well i'm glad we've got the web version to look forward to.

    Wouldn't want to be wasting time on actual problems.

  • pHghostpHghost London, UKPosts: 2,289Member

    @awesome_wells said:
    held back on updating to latest creator version to try and avoid sticky situations like this

    Ha! Thought you could outsmart the mighty GS? Think again! :trollface:

    Unfortunately, they can very effectively mess you around in the backend.

  • adent42adent42 Posts: 1,225Key Master, Head Chef, Executive Chef, Member, PRO GameSalad Employee

    For some reason the server got stuck on one publish. I restarted but it was so backed up that there will be a lot of failures for publishes that were waiting too long. While typing this and adding another fix, I noticed that publishes should be moving along again.

  • pHghostpHghost London, UKPosts: 2,289Member

    Can anyone confirm a successful publish and upload to Apple? Thanks!

  • roy.burr@btinternet.com[email protected] Posts: 26Member, PRO

    What a joke. Just logged in to see if my 23 hour build was ready.

    Got 2 messages

    Message 1 - The internets are broken. Internets???? Wtf???? I thought there was only 1 internet but it wouldn't surprise me if they'd managed to build an entire new internet in the time its taken for this build to fail.

    Message 2 - Apparently some of my images are corrupted (so its my/my iMacs fault) and need to be re-saved. Well, 2 of the images were old and so I could delete those. I sometimes can't make up my mind so keep some images in the project so I can change my mind.

    I deleted those images, and went to my image editor (Logist in this case) and re-exported the PNG file. I then imported that file into GS and overwrote the previous image.

    I then uploaded and hit generate.

    Only to get the same lousy message back.

    This is a lousy way for paying customers to be treated.

    Hacked off isn't the word for it.

  • roy.burr@btinternet.com[email protected] Posts: 26Member, PRO

    @pHghost said:
    Can anyone confirm a successful publish and upload to Apple? Thanks!

    Nope :-(

  • Two.ETwo.E Posts: 457Member, BASIC

    A client is getting this error. We replaced and deleted images, but it looks like new images are just being lists. Is this a common error? Never seen it before.

    I imagine this isn't an issue on my end. Look forward to the team being back in office.

  • roy.burr@btinternet.com[email protected] Posts: 26Member, PRO

    @Two.E said:
    A client is getting this error. We replaced and deleted images, but it looks like new images are just being lists. Is this a common error? Never seen it before.

    I imagine this isn't an issue on my end. Look forward to the team being back in office.

    This is what I've been getting.

    Even more strange is this. I went back quite a few versions of my project (thank god save a new filename pretty much every save), and uploaded this project. Images which exist in this earlier version AND still exist in the latest failed build are also corrupted, but they weren't corrupted in the latest version.

    If that doesn't make sense, hope this example does. My game has a congratulations message PNG, and this image has been in the game for ages. It wasn't one of the corrupted images when my latest build failed, but it failed when I tried to generate a build from the earlier version. There were a couple of other images which failed as well from that earlier build which hadn't been flagged with the latest version.

    I'm regretting upgrading to High Sierra and GS 1.25.85 as theres a few bugs too.

  • awesome_wellsawesome_wells Posts: 37Member
    edited January 7

    I've managed to get an iPhone build (submitted to generate at 10:39) through TestFlight and on to a device.

    Non of the errors mentioned above apart from having to re-submit due to the publishing problem earlier. Looks like at least some iOS publishing must be getting through now.

    I'm on Mac creator 1.25.80 on (not High) Sierra

  • roy.burr@btinternet.com[email protected] Posts: 26Member, PRO

    @awesome_wells said:
    I've managed to get an iPhone build (submitted to generate at 10:39) through TestFlight and on to a device.

    Non of the errors mentioned above apart from having to re-submit due to the publishing problem earlier. Looks like at least some iOS publishing must be getting through now.

    I'm on Mac creator 1.25.80 on (not High) Sierra

    Sounds like the problems that myself and others are experiencing might be due to the High Sierra / 1.25.84 and 1.25.85 updates. Thanks for posting. I might try another build. Don't fancy having to roll back both my OS and GS versions.

  • roy.burr@btinternet.com[email protected] Posts: 26Member, PRO

    Builds still failing with corrupted image errors. Looks like we'll be waiting for at least 26 hours (17.00 GMT) still anyone even looks at this. Oh well, its not like we're paying monthly..... Game Maker Studio it starting to look more appealing by the hour

  • ArmellineArmelline Posts: 4,630Member, PRO

    I uploaded last night and created a new project to upload into, and generated using that. Managed to finish processing overnight and I just successfully uploaded a build to Apple. So that's one fewer client waiting on me, at least! @[email protected] - perhaps try making a new project to process rather than uploading the game into the existing one.

  • ChunkypixelsChunkypixels Posts: 1,113Member

    And this all goes to prove why relying on server side builds is such a bad idea for game development.

  • smurftedsmurfted Posts: 494Member, BASIC

    @Armelline said:
    I uploaded last night and created a new project to upload into, and generated using that. Managed to finish processing overnight and I just successfully uploaded a build to Apple. So that's one fewer client waiting on me, at least! @[email protected] - perhaps try making a new project to process rather than uploading the game into the existing one.

    Sorry but this just shouldn't be necessary...

  • AlchimiaStudiosAlchimiaStudios Posts: 974Member, PRO

    @[email protected] said:

    @Two.E said:
    A client is getting this error. We replaced and deleted images, but it looks like new images are just being lists. Is this a common error? Never seen it before.

    I imagine this isn't an issue on my end. Look forward to the team being back in office.

    This is what I've been getting.

    Even more strange is this. I went back quite a few versions of my project (thank god save a new filename pretty much every save), and uploaded this project. Images which exist in this earlier version AND still exist in the latest failed build are also corrupted, but they weren't corrupted in the latest version.

    If that doesn't make sense, hope this example does. My game has a congratulations message PNG, and this image has been in the game for ages. It wasn't one of the corrupted images when my latest build failed, but it failed when I tried to generate a build from the earlier version. There were a couple of other images which failed as well from that earlier build which hadn't been flagged with the latest version.

    I'm regretting upgrading to High Sierra and GS 1.25.85 as theres a few bugs too.

    Are you using reesolution independence? The image corruption used to happen every time I published with Ri checked. Turning it off resolved it just fine. The corruption happens server side, not in your actual project.

    Follow us: Twitter - Website

  • ArmellineArmelline Posts: 4,630Member, PRO

    @smurfted said:
    Sorry but this just shouldn't be necessary...

    No argument at all here. This is a situation that should never have been allowed to happen.

  • AlchimiaStudiosAlchimiaStudios Posts: 974Member, PRO

    Imagick or the software they use to prepare images server side seems to be corrupting images. I have seen this error many times publishing a large project using Ri. It's not the project that is corrupt. It's the images generated server side are failing and corrupting there.

    Follow us: Twitter - Website

  • roy.burr@btinternet.com[email protected] Posts: 26Member, PRO

    @AlchimiaStudios said:

    @[email protected] said:

    @Two.E said:
    A client is getting this error. We replaced and deleted images, but it looks like new images are just being lists. Is this a common error? Never seen it before.

    I imagine this isn't an issue on my end. Look forward to the team being back in office.

    This is what I've been getting.

    Even more strange is this. I went back quite a few versions of my project (thank god save a new filename pretty much every save), and uploaded this project. Images which exist in this earlier version AND still exist in the latest failed build are also corrupted, but they weren't corrupted in the latest version.

    If that doesn't make sense, hope this example does. My game has a congratulations message PNG, and this image has been in the game for ages. It wasn't one of the corrupted images when my latest build failed, but it failed when I tried to generate a build from the earlier version. There were a couple of other images which failed as well from that earlier build which hadn't been flagged with the latest version.

    I'm regretting upgrading to High Sierra and GS 1.25.85 as theres a few bugs too.

    Are you using reesolution independence? The image corruption used to happen every time I published with Ri checked. Turning it off resolved it just fine. The corruption happens server side, not in your actual project.

    Hi, I was using RI. I've turned it off and it works. Thanks for that tip, much appreciated :smiley:

  • adent42adent42 Posts: 1,225Key Master, Head Chef, Executive Chef, Member, PRO GameSalad Employee
    edited January 7

    Looks like you all figured it out. It should be fixed now, but here's the breakdown.

    There were a number of project with a large number of images holding things up and breaking publishing recently for some reason, so I've tried turning off RI. Unfortunately there are two places I needed to turn of RI, causing the corrupt image error. Basically the RI images weren't there when expected, so the tool that converts images to the gsimage format threw an error that's the same as if the image is corrupt.

    As for the internets being broken:
    1) That was because I didn't add a parameter to new assets icon when I uploaded them for the next processing step. The processed icons expire and disappear to save space. For projects that show that error, it meant that another preceding the publish took too long and the image was gone when processing started. Since the image disappeared, it couldn't download and threw a generic internet error.

    2) The error message was written a long time ago, when this was still a thing:

    So remember:

  • pHghostpHghost London, UKPosts: 2,289Member
    edited January 7

    Dem internetz, they are’s chilling now.

  • ArmellineArmelline Posts: 4,630Member, PRO
  • PhilipCCPhilipCC Encounter Bay, South AustraliaPosts: 1,379Member, BASIC
    edited January 8

    @smurfted and @Armelline

    Huh! I thought they must have outsourced GS development to North Korea. :s

    Or that North Korea had succeeded in breaking the Internets.

  • stragstrag Posts: 512Member, PRO

    @adent42 Thanks for the update. I appreciate your hard work on these issues.

Sign In or Register to comment.