GameSalad

Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!

How to solve Missing Profile or No Provisioning Profile Found error when Publishing!

MobileRocketGamesMobileRocketGames Posts: 128Member

Hello Guys,

To Jump to the Solution just click here!
I ran into this problem and I'm going to give you the solution to this issue. Just a heads up, you're an idiot, I'm an idiot, but it's ok because were all idiots. Now this is specifically for if your provisioning keys are good and you had trouble with your bundle ID.

So I went through the process of publishing my app, think i entered the wrong ID at first. Didn't see my profile so i reinstalled all the keys, fixed bundle ID as indicated in xcode.

As you can see in this picture:

image

The profile is valid which means the certificate is good and acknowledging that. I have the 3 and only files necessary (cert/profile/WWD). The certificate is installed, along with the private key.

image

As you can see, the bundle ID is the same as xcode.

image

All that is showing up here is "iOS Team Provisioning Profile". If I manually remove that profile from xcode I get an error at this point that says "No provisioning profile could be found". Why does my computer see that my profile is valid but Gamesalad doesn't?

Heres the deal:

When you hit the "Generate App" button it creates the app with the Bundle ID you enter in the publish details. If you had a problem (which you obviously do), and fix that problem, it wont know you've fixed the problem until you generate the app again.

Each time I kept going back to "Update" app, fixed the bundle ID and selected "Sign app" without generating a new App, thinking it would update it with the new bundle ID I entered. For future reference, it seems the "Sign App" function does not update the app at all, but merely compares the generated apps details to the ones found in your provisioning keys.
All I really had to do was hit the "generate app" button and it would have created a new app with the correct info and then when i went to sign it with the correct Bundle ID it would have worked.

For some reason this is a two step process:
Generate the App with the correct Bundle ID, then sign the app using your provision profiles.

I would think that these two things could be merged into one "Generate and Sign App" button to avoid confusion.

Basically, if you are getting the "No provisioning profiles found" error. It means the bundle ID in the GENERATED app is not consistent with the bundle ID in xcode organizer, even if you have "updated" it in the web publishing window (this does NOTHING after the app has been generated).

To stress the point even more:

If you enter in the wrong bundle ID at first you are going to get the Missing Provisioning Profile or No Provisioning Profile issue; Even if you fix the bundle ID, You wont see your profile until you generate the app again WITH THE CORRECT Bundle ID.

Every single person on this forum kept spewing the same unhelpful response "hurr durr it has to match the bundle ID in xcode" without telling you one small but uber-important detail, re-generate the app after you fix the bundle ID!!!!!

Comments

  • SlickZeroSlickZero Houston, TexasPosts: 2,870Member, Sous Chef
    edited September 2012
    Thank you very much for posting the issue you were having, and how you got it to work, finally. This should help people in the future that come across this problem, and hopefully help them to resolve it. Posts like this are what help this community, and keep it going the way it does.

    Although, I think this part was a bit harsh for people that were just trying to help...

    Every single person on this forum kept spewing the same unhelpful response "hurr durr it has to match the bundle ID in xcode" without telling you one small but uber-important detail, re-generate the f*cking app after you fix the bundle ID!!!!!

    I have no friends. I'm a loser that makes video games all day. Will you be my friend?

  • The_Gamesalad_GuruThe_Gamesalad_Guru Posts: 9,913Member
    Yes I noticed this when I was updating an adhoc I was testing that you must always use regenerate app or it will push out the last version you published.
  • MobileRocketGamesMobileRocketGames Posts: 128Member
    edited September 2012
    SlickZero said:

    Thank you very much for posting the issue you were having, and how you got it to work, finally. This should help people in the future that come across this problem, and hopefully help them to resolve it. Posts like this are what help this community, and keep it going the way it does.

    Although, I think this part was a bit harsh for people that were just trying to help...

    Every single person on this forum kept spewing the same unhelpful response "hurr durr it has to match the bundle ID in xcode" without telling you one small but uber-important detail, re-generate the f*cking app after you fix the bundle ID!!!!!

    Thanks!
    You're right and I'm feeling less frustrated today. After wasting hours removing/installing keys and troubleshooting yesterday I was a little frustrated that no one suggested that. All though it was my own damn fault, that comment was directed at no one in particular so I dont think anyone should be offended.
  • IshanIshan Posts: 7Member
    I tried all this. I Re-generated with the proper Bundle Id but it still says No provisioning profile found, What do I do!?
  • The_Gamesalad_GuruThe_Gamesalad_Guru Posts: 9,913Member
    Open Xcode select organizer from the view menu and hit refresh in the lower right of the organizer window.
  • guillefaceguilleface Posts: 997Member
    i was having the same problem but i figure out my self of what you say :), just one thing i wish we can see is the a progress bar when i generate a app, so far it only tells me to wait but i dont know how long to wait so i click refresh after 10 minutes just to make sure it was generated correctly.
  • iamcarteziamcartez Houston, TexasPosts: 648Member
    I was having that issue too and my game was called Be+Random. Everytime I added the "+" it would give me that error, so after a few hours I decided to remove the + from the Game Name area on the publishing page and it worked.
  • CaptRon01CaptRon01 Posts: 1Member, PRO

    I am having the following problem installing GS Viewer 13.7 for iOS on the one of the
    class iPod Touch devices to test a game that one of my students wrote.

    I am running the following versions of Xcode Version 6.3 (6D570)

    iPod Touch Model MD723LL/A iOS version 8.3 (12F69)

    When I open the unzipped Viewer Distribution folder and double click the
    GameSalad Viewer.xcodeproj it opens in Xcode.

    In Xcode, I clean it and then when I build it I get the following message:

    No code signing identities found: No valid signing identities (i.e. certificate and private key pair) matching the team ID “A25AL3QTH2” were found.

    CodeSign error: code signing is required for product type 'Application' in SDK 'iOS 8.3'

    I have valid certificates and profiles, which we were able to be used when we built the
    GS viewer on earlier versions (the last ver 12.20) we have been able to build on.
    I went to the Organizer and it is now changed, the only available choices now are Archives
    or Crashes. "No Archives - Use the Archive command within an Xcode project or import
    an archive from an Xcode Server bot". It does not allow an import or refresh.

  • moxiemateymoxiematey Posts: 1Member, PRO

    I'm having the same issue (though different team ID which I cannot decipher this comes from?); interested to hear any ideas.

Sign In or Register to comment.