GameSalad

Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!

Release Candidate 0.11.0.1 is available!

CodeWizardCodeWizard Posts: 1,143Key Master, Head Chef, Executive Chef, Member, PRO GameSalad Employee
edited March 2014 in GameSalad Kitchen
It's been a long time coming, folks. We finally have our first Release Candidate ready for you to take a look at. Before you run off and download it, let me take a moment to explain a few things about it:

It's a Release Candidate!
I know, I'm repeating myself. But this is important. A release candidate is just that... a candidate for release! It may have some nasty bugs in it still. That's why we're releasing it this way first. So you can check it out and see if we've broken stuff in your game projects. We've been testing it a long time but feel the need to push out this candidate build to everyone to get a final look at things.

Another way to think of this is as a "nightly" build for everyone. Except we're not updating it nightly. It's our last stop in verifying the build before we call it stable.

We instituted this policy of release candidates after we released version 10.3 and caused lots of memory problems in your apps. The best way to ensure this kind of problem doesn't happen is to allow lots of test coverage before calling it stable.

Your Game Projects Are Renamed
Look, since this might be buggy we've added a layer of protection for your game projects. You can open your game projects normally but, when you save them, they'll have a different extension. ".gsrcproj" This protects you from accidentally overwriting your projects.

Once the release candidate is turned into an official release, feel free to rename ".gsrcproj" projects back to the normal ".gameproj" But, don't do that before there's a new stable build or your game project may not open properly.

It's a good practice to back up your game project regularly. We're doing what we can to help protect your data but nothing beats a good backup policy!

Report Any Bugs
If you find bugs in the Release Candidate, let us know! We'll be watching the forums and support tickets for info on this. Once we're all happy with the state of the build then we'll make it stable.

Take a moment to review the "known issues" section of the release notes before reporting any bugs. No need to duplicate reports on what we already know, right?

Thanks for your help!

Go Get It!
See the release notes here:
http://gamesalad.com/download/releaseNotes/creator/rc

Download the release candidate here:
http://gamesalad.com/download/releases
Scroll down until you see "Release Candidates"
«134

Comments

  • dlaimdlaim Posts: 110Member
    edited March 2014
    WOW !

    Thank's GS =D>
  • Braydon_SFXBraydon_SFX Posts: 8,960Member, Sous Chef, PRO, Bowlboy Sidekick GameSalad Employee
    edited March 2014
    Brilliant. You guys always come through and look: you added a layer of protection in case it corrupts the file. Thanks gamesalad team!
  • tatiangtatiang Posts: 11,795Member, Sous Chef, PRO, Senior Sous-Chef
    edited March 2014
    Hallelujah! So many powerful features in there, from Loop over Table to Table Search functions to text string functions.

    For what it's worth, I was not able to open a nightly build project file with this version.

    New to GameSalad? (FAQs)   |   Tutorials   |   Templates   |   Greenleaf Games   |   Educator & Certified GameSalad User

  • jigglybeanjigglybean Posts: 1,584Member
    Congrats, any news on when the Windows version will drop please :)

    Like Balls? Then click here! We've 100 coming soon

  • Ij10281Ij10281 Posts: 35Member
    Awesome good job on the progress!!!
  • Ij10281Ij10281 Posts: 35Member
    @CodeWizard any idea when there will be a windows candidate?
  • CodeWizardCodeWizard Posts: 1,143Key Master, Head Chef, Executive Chef, Member, PRO GameSalad Employee
    No idea yet. Will let you know when I know.
  • evertevert Posts: 264Member, PRO
    edited March 2014
    The buzz function works perfect!

    The rev mob and chart boost ads still seem random.
    I set up rev mob as startup ad and chart boost as initial.

    Sometimes its only chart boost, sometimes its only rev mob showing.
    So times its non of them or in the middle of my scene while playing.
    Just wanted to notify you guys.

    Thank you for this nice new build!
  • jkravetsky20jkravetsky20 Posts: 2Member, PRO
    How about the PC version; when it that going to be out?
  • FallacyStudiosFallacyStudios Posts: 970Member
    @jkravetsky20‌

    No idea yet. Will let you know when I know.

  • zypp1zypp1 Posts: 142Member
    Some image seem to be in opaque mode and also previously unlocked scene actors are locked not sure if re constrained to prototype tho
  • asidasid Posts: 4Member, PRO
    when publishing with this new version can can you publish to an existing project or start a new one?
  • AlvinFAlvinF Posts: 69Member
    edited March 2014
    evert said:



    The rev mob and chart boost ads still seem random.
    I set up rev mob as startup ad and chart boost as initial.

    Sometimes its only chart boost, sometimes its only rev mob showing.
    So times its non of them or in the middle of my scene while playing.
    Just wanted to notify you guys.

    Oh, that's mean chartboost & revmob still not stabilize, i am waiting this to publish my finished projects a long time ...
    Any GS staff can explain about this ?
  • SingleSparqSingleSparq Posts: 1,339Member
    AlvinF said:

    evert said:



    The rev mob and chart boost ads still seem random.
    I set up rev mob as startup ad and chart boost as initial.

    Sometimes its only chart boost, sometimes its only rev mob showing.
    So times its non of them or in the middle of my scene while playing.
    Just wanted to notify you guys.

    Oh, that's mean chartboost & revmob still not stabilize, i am waiting this to publish my finished projects a long time ...
    Any GS staff can explain about this ?
    May not have anything to do with GS. Says in the release notes: "Please contact RevMob or ChartBoost directly for any questions about ad content"

    Member since November 2009 :D
    Twitter: @SingleSparq Web: www.singlesparq.com

  • zenfinizenfini Posts: 7Member
    Some very exciting updates! Thanks.

    One question. On the loop over table option, it looks like it can be interrupted. (i.e. another command can prevent it from completing) Does this mean we need to put it in some kind of timer to make sure it completes? The command that interrupted it for me was a scene change. Would it make sense to have a "Run to Completion" option? Just wondering what the designed functionality for this is.

    Thanks again for such great software.
  • SnapFireStudiosSnapFireStudios Posts: 1,603Member
    edited March 2014
    Coolio! I'm glad that all the non-pro people get a chance to use all this stuff now.
    Edit: Oh wait, I'm not Pro anymore... :(( :)>-
    - Thomas

    Ignore females. Acquire currency.

  • AlvinFAlvinF Posts: 69Member
    edited March 2014



    May not have anything to do with GS. Says in the release notes: "Please contact RevMob or ChartBoost directly for any questions about ad content"

    So i want to know a official answer. Is revmob & chartboost not provide ad to GS user or 0.11.0.1 still not fix this problem . I don't want to guess ...
  • mounted88mounted88 Posts: 1,113Member
    @AlvinF really read what you quoted....PLEASE CONTACT REVMOB OR CHARTBOOST DIRECTLY, aka no answer here.

    He who knows nothing is closer to the truth than he whose mind is filled with falsehoods and errors.

  • fishbowl1fishbowl1 Posts: 54Member
    I checked off revmob before publishing to ad hoc for scene change interstitials but nothing shows up in my game. Anything else I'm missing?

    Otherwise looks great!
  • CodeWizardCodeWizard Posts: 1,143Key Master, Head Chef, Executive Chef, Member, PRO GameSalad Employee
    Make sure you're putting the proper API keys in the web publishing portal. If that's all set then there may be a bug. Can you post any device logs that we can take a look at?
  • zypp1zypp1 Posts: 142Member
    edited March 2014
    why are images in opaque mode??
  • mulyincmulyinc Posts: 102Member, PRO
    Does for any one ads show up? Adding chart boost for startup and rev mob for Interstitial Ads but both are not showing up. Keys etc. are placed in the publishing profile. Will be a test ad showing up or maybe its just they not yet show ads?

    --
    Mu.ly Games
    http://mu.ly

  • lovedislikelovedislike Posts: 17Member, PRO
    edited March 2014
    I've managed to get ads to show (at least for android). For chartboost also make sure you add a campaign for your app, or else ads will not show. Go to Campaign -> Add Campaign -> Publish in the Network, and make sure your app is checked.
  • mulyincmulyinc Posts: 102Member, PRO

    I've managed to get ads to show (at least for android). For chartboost also make sure you add a campaign for your app, or else ads will not show. Go to Campaign -> Add Campaign -> Publish in the Network, and make sure your app is checked.

    Thanks that works fine!!

    --
    Mu.ly Games
    http://mu.ly

  • ClockClock Posts: 308Member
    advertisement works for android? no bugs?
  • lovedislikelovedislike Posts: 17Member, PRO
    edited March 2014
    still buggy as splash screen shows before ads, but they do work.
  • tenrdrmertenrdrmer Posts: 9,934Member, Sous Chef, Senior Sous-Chef
    heres a crazy idea for everyone asking if the ads work. Try it for yourself. its a new thing so its so very possible people are not setting things up right and not getting the ads.

    Try it for yourself. if it doesn't work send a bug report with all the pertinent information. You should be testing your own apps with this build anyways to see if anything else is broke.

    It's not my fault I never learned to take responsibility for anything. ;)

  • SingleSparqSingleSparq Posts: 1,339Member
    Also read the release notes - mentions what bugs do exist - like splash screen shows before ads

    Member since November 2009 :D
    Twitter: @SingleSparq Web: www.singlesparq.com

  • CodeMonkeyCodeMonkey Posts: 1,803Head Chef, Member, PRO
    Also going out with this release are new templates that use a lot of the new functions.
    http://marketplace.gamesalad.com/#query=[GTO]

    You can see videos about most of them here:


    And videos of the new functions themselves:
Sign In or Register to comment.